VASTAUKSIA USEIN ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN

 

Puhelimeni ei lataa. Mitä teen?

V: Useimmiten vika on latausliittimessä, joka on joko mekaanisesti rikkoutunut tai emolevyltä juotokset murtuneet.  Useimpiin malleihin latausliitin voidaan vaihtaa edullisesti.

 

Puhelimeni putosi ja lasi meni rikki. Takuuhuolto ei tietenkään korvaa. Kuinka toimin?

V: Lasin rikkouduttua puhelimen käyttöominaisuudet eivät toteudu. Lasi on vaihdettava, joskus myös näyttö. Puhelimen mallista riippuen lasin vaihto maksaa muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon. Varmista hinta ja, että laseja löytyy hyllystä! Usein puhelin toimii, vaikka lasi on halki. Silloin voit käyttää puhelinta sen aikaa, että osa saadaan tilattua, ellei heti löydy hyllystä.

 

Kuinka pitkään puhelimeni on korjattavana?

V: Se riippuu täysin viasta ja puhelimen mallista. Yleisimpien mallien varaosia löytyy hyllystä ja puhelin voi olla valmiina jo samana päivänä tai tunnissa. Jos osa joudutaan tilaamaan, saattaa mennä 2-8 arkipäivää. Riippuen siitä, milloin puhelin tuodaan huoltoon. Tilaus tehdään yleensä tiistaisin klo. 13.00 mennessä. Jos puhelinta voi käyttää, niin voit tuoda sen huoltoon vasta, kun osa on saapunut.

 

Voiko puhelimen korjauksen saada kotivakuutuksesta?

V: Laaja kotivakuutus korvaa useimmiten puhelimen korjauksen. Tällöin maksat itse omavastuuosuuden. Kannattaa aina tarkistaa omasta kotivakuutuksesta, korvaako se rikkoutuneen puhelimen. Voit myös pyytää hinta-arvion korjauksesta.

 

En tahdo kuulla keskustelukumppaniani puhelimessa. Missä vika?

V: Kuuloke on rikki. Usein kuulokkeen magneetti kerää metallista pölyä, jolloin ääni alkaa säristä. Silloin kannattaa kuuloke vaihtaa. Joskus myös kuulokeverkko on, niin likainen, että se vaimentaa ääntä. Silloin pelkkä puhdistus riittää.

 

Kun soitan puhelimellani, vastaanottaja ei saa selvää puheestani (en ole humalassa). Onko vika minussa vai puhelimessa?

V: Vika on todennäköisesti mikrofonissa. Useissa puhelinmalleissa mikki voidaan vaihtaa. Mikrofonin äänitie saattaa myös olla tukkeutunut, jolloin pelkkä puhdistus auttaa.

 

Puhelimen akku ei kestä. Miksi?

V: Akun keskimääräinen ikä on noin 2 vuotta. Jos akku ei lataa tai tyhjenee nopeasti, se kannattaa tuoda vaihdettavaksi.

 

Puhelin putosi vessanpönttöön, kastui eikä enää käynnisty. Puhelimessa on joitain kuvia, jotka eivät olleet viimeisimmässä varmuuskopiossa.
Onko mitään tehtävissä?

V: Kastuneelle laitteelle voidaan tehdä ultraäänipesu. Silloin laite puretaan ja emolevy pestään ultraäänipesurilla. Tällä toimenpiteella laite saattaa tulla kuntoon ainakin siinä määrin, että mahdolliset kuvat saadaan sieltä talteen.

Puhelin Pate palvelee

Matkapuhelin- ja tablettihuolto Puhelin Pate Oy

Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10-17

Tiistaisin ja torstaisin klo 10-18

Puh: 045 151 1668

Käyntiosoite: Turuntie 12, 24240 Salo

Kulku Katrineholminkadulta.

Paikka löytyy Maskun vierestä, toisesta kerroksesta. Puhelin Pateen pääsee esteettömästi, hissi löytyy. Ulko-ovi on raskas, mutta sitä koputtamalla ovi avataan!

 

Postiosoite: Puhelin Pate oy, Mäntytie 30, 25500 Perniö

www.puhelinpate.fi

FACEBOOK

asiakaspalvelu@puhelinpate.fi

OTA YHTEYTTÄ